IMG_5455

Onderwijs in groep 1 en 2

Jonge kinderen leren vooral door veel samen te spelen en te ontdekken. In groep 1 en 2 ligt het accent daarom op spelend leren.

Kleuters zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Ze willen alles onderzoeken en kunnen zich over de kleinste dingen verwonderen. Vanuit spel doen ze ervaringen op, op het gebied van taal, denken, bewegen en expressie. De leerkracht sluit hierbij aan en biedt materialen en activiteiten aan als het kind hieraan toe is. Door samen te spelen leren de kinderen contact te maken en samen te werken.

We hebben onze kleuterlokalen met veel zorg en aandacht ingericht. In elke hoek kan gewerkt of gespeeld worden: vrij of met een opdracht. Kinderen kunnen samen of alleen een (ontwikkelings)spel, zoals lotto’s, kleurenspelletjes, taal- en rekenspelletjes, uit de spellenkast kiezen of lekker spelen in een themahoek. Er is genoeg keuze!

IMG_5747

Bewegingsonderwijs

Samen spelen en leren doen we ook buiten op het kleuterplein. Ze hebben een grote keus uit allerlei spelmateriaal, waaronder karren, steppen, kruiwagens, emmers, scheppen, een klimrek en een glijbaan. In het gebouw is er ook een mooi speellokaal. Hier doen we de groeps- en kringspelen en krijgen kinderen gymles.