IMG_5154

Eigentijds onderwijs

Op De Rank krijgen kinderen eigentijds en toekomstgericht onderwijs. We maken gebruik van moderne middelen en methoden, sluiten aan bij het niveau van je zoon of dochter, geven op inspirerende wijze les en leren vaardigheden aan die passen bij de beroepen van de toekomst. Wij willen een school zijn waar kinderen zich gelukkig voelen en veel leren door te doen!

Onderwijscircuits

Sinds 2018 gebruiken we het circuitmodel in ons onderwijs. Kinderen werken in vier groepen aan diverse opdrachten, waarin er wordt gerouleerd. Voor de kinderen houdt dit in dat de lesstof op meerdere wijzen aangeboden wordt, en dat werkt! Ze leren beter, zijn meer betrokken bij het onderwijs, ontvangen instructie op niveau en krijgen de keuzevrijheid om zelfstandig of in groepjes te werken aan hun dag- en weektaken. Zo behalen we meer succes en gaan onze leerlingen gemotiveerd naar school.

Flexplekken

Op De Rank werken we met flexplekken. Dit gaat hand in hand met het werken in onderwijscircuits. Onze lokalen zijn gezellig ingericht en bevatten verschillende soorten werkplekken. Kinderen kiezen bij binnenkomst de plek die ze fijn vinden en/of die bij de opdracht past die ze uitvoeren. Even rustig lezen kan op de bank, met een groep aan een werkstuk werken aan de grote tafel.

Onderzoekend leren

Via de methode DaVinci bieden we vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, techniek, filosofie en levensbeschouwing aan als één geheel. Hierdoor zien en ervaren de kinderen dat gebeurtenissen in de wereld vaak met elkaar verbonden zijn. Ze kunnen leren vanuit nieuwsgierigheid en verwondering.

De kinderen kiezen eigen verwerkingsopdrachten en stellen onderzoeksvragen. Ben je creatief, muzikaal, of kun je goed acteren? Dan verwerk je de lesstof, zelfstandig of in een groep, in een schilderij, lied, presentatie of filmpje. Er is veel ruimte om talenten in te zetten, te onderzoeken en te ontwikkelen. Elke zes tot acht weken staat er een nieuw thema centraal waar de kinderen mee aan de slag gaan.

Meer lezen? www.davinciacademie.nl

IMG_5399

Engels vanaf groep 1

Een goede beheersing van de Engelse taal is belangrijk voor later. De kinderen van groep 1 t/m 8 leren Engels via de methode Groove.me.Dit lesprogramma maakt gebruik van vrolijke en bekende (pop)liedjes. Alle vaardigheden komen aan bod: luisteren, lezen, spreken en schrijven. Engels leren is nog nooit zo leuk geweest.